Yükleniyor...

“Geleceğin Meslekleri Bilim Kafe” etkinlik dizisi Yapay Zekâ Operatörlüğü etkinliği ile başladı

Yapılış Tarihi | 25 June 2026, Thursday

Teknofest

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Bilim İletişimi Koordinatörlüğü tarafından Bilim Kafe Buluşmaları kapsamında 23.06.2026 tarihinde “Geleceğin Meslekleri: Yapay Zekâ Operatörlüğü” programı düzenlendi. Doç. Dr. Funda Uysal’ın moderatörlüğünde gerçekleştirilen programa, Bucak Emin Gülmez Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Elektronik ve Otomasyon Bölümü Yapay Zekâ Operatörlüğü Programı öğretim elemanı Öğr. Gör. Selman Güzel, sektör temsilcisi olarak Burdur MAKÜ TEKNOKENT bünyesinde faaliyet gösteren bir teknoloji şirketinin kurucusu Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Bilen ile Meslek Yüksekokulu öğrencileri Arif Talayman ve Dilara Şavlı konuşmacı olarak katıldı.

 

Program kapsamında, Yapay Zekâ Operatörlüğü alanını kimlerin tercih etmesi gerektiği, bu alanda eğitim gören öğrencilerin edinecekleri bilgi ve beceriler, programın öne çıkan yönleri ve mezunları bekleyen kariyer fırsatları hakkında katılımcılarla bilgi paylaşıldı. Bununla birlikte, yapay zekâ teknolojilerinin günümüzdeki kullanım alanları, geleceğin iş gücü üzerindeki etkileri, yeni nesil mesleklerin dönüşümü, sektörün beklentileri ve yapay zekâ alanında kariyer planlamasına ilişkin önemli değerlendirmelerde bulunuldu.

 

Programın soru-cevap bölümünde ise katılımcıların yapay zekâ teknolojileri, eğitim süreci, kariyer olanakları ve sektörün geleceğine ilişkin merak ettikleri sorular konuşmacılar tarafından yanıtlanarak interaktif ve verimli bir paylaşım ortamı oluşturuldu.