.

MAKÜ’de Akademik Yıl Açılış Töreni Gerçekleştirildi

03.10.2022

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) 2022-2023 Akademik Yıl Açılışı ve Açılış Resepsiyonu gerçekleştirildi.

Törene, Vali Ali Arslantaş, 58. Piyade Komando Eğitim Alay Komutanı P. Kıd. Albay Yavuz Çankaya, İl Jandarma Komutanı J. Albay Mustafa Güder, Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Burdur Cumhuriyet Başsavcısı Osman Kara, İl Emniyet Müdürü Ümit Bitirik, Siyasi Parti ve STK Temsilcileri, MAKÜ yönetimi, akademik ve idari personel katıldı.

Tören, Rektör Prof. Dr. Adem Korkmaz’ın Atatürk Anıtına çelenk sunması ile başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam eden tören, MAKÜ öğrencisi İklim Elçisi Reyhan Uzun’un konuşması ile devam etti.

Tüm dünyayı etkisi altına alan ve her geçen gün olumsuz etkilerini daha da derinden hissettiğimiz iklim değişikliği ile mücadele ve uyum, ülkemizde ve dünyada insanlığın öncelikli gündemi haline gelen ve üniversitelerde farkındalığı artırmak amacıyla MAKÜ’de öğrenciler arasından iklim elçisi seçilen Reyhan Uzun da bir konuşma yaparak, “Bizler, bu toprakların kadim geleceğini, doğa ve insanın uyum içinde bir arada olduğu bu yaşam tarzını ilelebet sürdüreceğimize inanıyoruz. Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi olarak dünyamızın ülkemizin ve insanlığımızın geleceği adına iklim değişikliği ile mücadele için harekete geçmeye hazırız. Gelecek bizim geleceğimiz, hepimizin geleceği.” dedi.

Tören Rektör Prof. Dr. Adem Korkmaz’ın açılış konuşması ile devam etti. Rektör Prof. Dr. Adem Korkmaz, konuşmasında “2022-2023 akademik açılış törenimizde bir aradayız. Uzun bir ayrılıktan sonra tekrar bir arada olmanın sevinci, kıvancı ve mutluluğu içerisinde olduğumu ifade etmek istiyorum. Biz ilk göreve başladığımız 2015 yılı Mayıs ayından itibaren yaklaşık 7 yıldır yoğun bir çalışma içerisinde devam ediyoruz. Rektörlük seçimleri için ziyaretlerine çıktığımızda bazı sözler vermiştik. Bugün defterime baktığımda o gün için 97 başlıkta akademiye ve üniversiteye ve şehre yönelik taahhütlerimiz olmuş. Bunların önemli bir kısmını gerçekleştirdiğimizi açıklıkla söyleyebilirim. Akademinin gözlerinin içine bakarak üniversiteyi birlikte yöneteceğimizi, akademik kadro almanın üniversitede bir lütuf olmadığını, akademisyenin bir hakkı olduğunu, MAKÜ’de akademisyen olmanın bir ayrıcalık olduğunu, kadroların dar kadrocu bir zihniyet yaklaşımıyla değil ihtiyaca göre, liyakata göre kullanılacağının sözünü vermiş idik. Çok şükür ki bugün akademide idari birimlerimizde, fakültelerimizde, arkadaşlarımızla, dostlarımızla karşılaştığımızda bu anlamda Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'nin akademik kadro yönetiminde liyakatı ve ihtiyacı merkeze koyduğunu açık yüreklilikle ifade edebilirim.

Yola çıktığımızda üniversiteye, üniversite yönetimine ilişkin hayallerimizi Burdur'a ilişkin düşündüklerimizi de 2 ifadede 4 kelimeden oluşan 1 mottoyla ifade etmiştik. Kendini yöneten kentine yönelen üniversite diye. İşte bu 2 hedefi gerçekleştirmek için gece gündüz çalışarak, üniversitemizin bugünlere gelmesinde elimizden geleni yapmaya çalıştık. Şöyle ifade edeyim, bu 7 yıllık bütçe dönemi içerisinde gerek yatırım bütçelerinin içerisinde gerekse değişik kurum ve kuruluşlardan elde ettiğimiz proje bazlı bütçelerle yaklaşık 600 milyon liralık bir bütçeyi personel ve cari giderler dışında üniversitemizin gelişmesi ve kalkınması için harcadığımızı ifade edebilirim. Yine yaklaşık 568 bin kilometreyi sadece ben araçla yolculuk olarak yapmışım.  100 kilometrelik ortalama yasal hız sınırı ifade edildiğinde 5 bin 700 saat 24 saat esası üzerinden de 217 günün aralıksız aracın içerisinde geçtiğini, 8 saatlik mesai kavramı üzerinden düşünürsek de 711 günlük bir araç içi mesela mesaide bulunduğumuzu ifade etmek isterim.

Bu anlamda fiziki alt yapılarımızı büyük ölçüde tamamladık. 371 bin metrekare kapalı 1 milyon metrekareden fazla açık alanımız artık hizmet verir noktaya gelmiş çok net bir şekilde ifade edebilirim. Akademik alt yapılarımızı bu bağlamda çok güçlendirdik. Çünkü akademik alt yapınız olmadığı takdirde üniversite olarak hiçbir şey yapamazsınız. Akademik birim sayımız 24’yen 33’e yükseldi. Akademik personel sayımız 550’den 1100’e çıktı. Bin akademisyenin bir şehri değiştirebileceğini söylemiştik. Profesör sayımız 38’den 138’e çıktı. Öğrenci sayımız 20 binden 35 bin sayısına ulaştı, ilk defa 177  bölüm ya da program ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktorada öğrenci alabilir hale geldi. Bunun yanında bu yıl URAP’ta toplam 207 üniversite arasında 42 sıra birden yükselerek 92. sıraya yerleştik. Bu önümüzdeki yıllarda çok daha hızlı yükselişimizin devam edeceği anlamına geliyor.

Ar-Ge ve teknik kapasite altyapılarında merkez laboratuvarımız güçlendirildi. Süt Teknolojileri Araştırma Merkezimize Kalkınma Ajansımızın proje desteği ile belli alanda ihtisaslaşmış bir Ar-Ge altyapısını da oluşturduk. Teknokentimiz yüzde 100 doluluğa ulaştı Teknoloji Transfer Ofisi ve TTO Anonim Şirketi hizmet vermeye başladı. Uygulama çiftliğimiz bünyesinde 7 ayrı işletme hem Ar-Ge hem uygulama anlamında hizmet veriyor. Ayrıca 30 araştırma merkezimiz de değişik akademik birimlerimiz tarafından çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor. Veteriner Fakültemiz ulusal akreditasyonunu tamamladı. Geçtiğimiz hafta uluslararası EAVE kriterlerini de tamamlayarak Türkiye'deki birkaç fakülteden birisi haline gelmek üzere.

Bunun dışında sosyal ve sportif alt yapılarımız da bölgenin en büyük kütüphanesi, bölgenin en güçlü spor alanları, bölgedeki en önemli sosyal donatı alanı, otelimiz, camimiz ve yakın zamanda inşallah faaliyete geçecek olan alışveriş merkezimizde MAKÜ kampüsü esasında yaşayan bir şehir haline de hızla gelmek üzere, kültürel alt yapılarda da çok sayıda kültürel faaliyetimizi sürdürüyoruz. Uluslararası Mehmet Akif Ersoy Bilim Sanat Ödülleri ile de önümüzdeki yıllara güçlü bir şekilde ivme katacağız. 

İkinci mottomuz da kentine gelen yönelen üniversiteydi. Kentine yönelim bakımından da üniversite sadece eğitim öğretim faaliyetinde bulunan hocaların sadece laboratuvarlarda Ar-Ge çalışmaları yaptıkları bir üniversite olmaktan içinde yaşadığı bölgeyi toplumu bir bilim alanı, toplumun bütün bileşenleriyle bir arada çalışmalarını sürdürdüğü bir zemin anlayışı oluşturduk. Bu anlamda 7 yıl içerisinde yürüttüğümüz çok önemli projeler var. Bu projelerin bir kısmı da ulusal düzeyde de üniversitemizin ortaya koyduğu bir model olarak kendisini gösteriyor. Bölgesel kalkınma odaklı hayvancılık projesinden bahsediyoruz. 60 milyonluk Strateji Başkanlığı Cumhurbaşkanımız tarafından desteklenen özel bir proje. 150 akademisyen çalışıyor gece gündüz bu projelerde. Onlarca proje yürütülüyor. 5 Araştırma Merkezi kuruldu sadece bu proje için. Bir uygulama çiftliği bu proje noktasında kuruldu. MAKÜ Çiftçi Okulu dediğimiz Burdur Gelişim Merkezi bünyesinde kurduğumuz okulumuz Burdur’un bütün köylerinde hayvancılık eğitimlerini sürdürüyorlar. 120 köyü geçtik, 5 binden fazla sertifikayı da vatandaşımızla yetiştiricilerimize, çoğu kadın üreticilerimizle buluşturduk. Tarım, hayvancılıkta Türkiye’de örneği olmayan çiftlik belgelendirme sistemini geliştirdik ve bize özgü bir model olarak Türk Akreditasyon Kurumu tarafından da üniversitemiz program sahibi olarak akredite edildi. 

Bunun dışında MAKÜ spor ve turizm projemizi hepimiz yakından biliyoruz. Sporcu eğitimi ve kamp merkezi, 2016 yılında sayın Cumhurbaşkanımız hem Mehmet Akif ödüllerini takdim etmek hemde üniversitemiz senatosunca kendisine tevdi edilen fahri doktora töreni için Burdur’a geldiğinde bizim kendisine sunmuş olduğumuz bir projeydi. Sayın Cumhurbaşkanımızın spora ve gençlere vermiş olduğu desteğin bir göstergesi olarak da bu proje desteklendi. 3 yılda tesislerimizde 75 bin misafir konakladı. 78 takım 3 bin sporcu bu üniversite tesislerinde kamp yaptı. Şu anda Spor Bilimleri Fakültesi ile Sağlık Bilimleri Fakültesi akademisyenlerinin hazırladığı bir projeyle de yakın gelecekte Türk sporuna çok daha ciddi destek verecek bir zemine oturttuk. Yeşilova'da turizm temalı uygulama otelimiz Allah'ın izniyle önümüzdeki ay hizmete giriyor. Bu çalışmalarımızda tabii şehrimize indirdiğimiz MAKÜ Sporumuz da hem üniversitemizin hem şehrimizin güçlü bir takımı olmak üzere BAL liginde çalışmalarını sürdürüyor. 

Bunun dışında şehre yönelen, kente yönelen sosyal projelerimizden biri olan ve yaklaşık 300 Burdurlu kadının şu anda evlerde atölyelerde futbol topu üretimi konusundaki projemizde meyvelerini verdi. Milli Eğitim Bakanlığı'nın bir ihalesinde 100 bin top üretmek üzere bir ihale kazanıldı ve harıl harıl futbol topu üretiyorlar. 10 Ekim'de Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde gerçekleştirilecek akademik açılış töreninde Burdurlu kadınlarımızın el dikimi futbol topu üretimi projesi ile Yükseköğretim Kurulu’nun üstün başarı ödüllerinden biri olan Türkiye'deki üniversitelerin yerel kalkınma ödülüne üniversitemiz layık görüldü. Bugün bu bilgiyi aldık. Sizinle de bunu paylaşmak istiyorum inşallah önümüzdeki hafta pazartesi günü de sayın Cumhurbaşkanımızın elinden bu ödülü de almış olacağız.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız tarafından desteklenen dezavantajlı gruplar için yürüttüğümüz bir SOGEP projemiz ile  Burdurlu yaklaşık 750 kadınımızın sosyal gelişmişlik, ekonomik durumlarına ve engelli ve dezavantajlı durumlarına göre yaptığımız analizlerde 10 farklı atölyede meslek sahibi olmaları için önümüzdeki ay çalışmalara başlayacağız. Bu kadınlarımızın Allah'ın izniyle hem meslek sahibi olması hem de kendi işlerini kurmaları için de çalışmalarımızı sürdüreceğiz.

Aralık ayında da bir aksilik olmazsa Burdur Diş Hekimliği Fakültemiz Burdurlu hemşehrilerimizin ve üniversite mensuplarımızın tedavilerini yapmaya başlayacak. Şu anda hazırlıkları tamamlandı önümüzdeki senatoda MAKÜ Tıp Fakültesi kuruluşunun senato kararını da Yükseköğretim Kuruluna ve Sayın Cumhurbaşkanımıza gönderme noktasına geleceğiz” ifadelerini kullanarak yeni eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını diledi.

Akademik Yıl Açılış Töreni, Akademik Yıl Açılış Resepsiyonu ile devam etti.


HABERLER

  • MAKÜ Öğrencilerine Yapay Zeka Kullanımını Öğretecek | 19.04.2024
  • Türkiye Bocce Bowling ve Dart Federasyonu Başkanı Türkmen, MAKÜ Spor Tesislerinde İncelemelerde Bulundu | 19.04.2024
  • Özbekistan Veteriner ve Damızlık Hayvancılık Geliştirme Komitesi Başkan Danışmanı Pirnazarov’dan MAKÜ’ye Ziyaret | 19.04.2024
  • Mühendis Adayları Sektör Temsilcileri ile Buluştu | 19.04.2024
  • TÜSÜF Salon Futbolu Bölgesel Lig Müsabakaları Sona Erdi | 19.04.2024
  • MAKÜ, Tarımda Dijital Teknolojiler Çalıştayı Gerçekleştirdi | 17.04.2024
  • MAKÜ Eğitim Fakültesi’nin Kalitesi Tescillendi | 16.04.2024
  • TÜSÜF Salon Futbolu Bölgesel Lig Müsabakaları MAKÜ’de Oynanacak | 15.04.2024
  • MAKÜ’de Bayramlaşma Töreni Gerçekleştirildi | 04.04.2024
  • MAKÜlü Öğrencilerden Kanser Hastalığı için Farkındalık Sergisi | 05.04.2024
  • MAKÜ’de Bölüm Akreditasyon Çalışmaları Hızla Artıyor | 04.04.2024
  • Basın Akademisi TRT Spikeri ve Diksiyon Eğitmeni Güven Göktaş’ı Ağırladı | 04.04.2024
  • Atçılık ve Hippoterapi Merkezi, Otizmli Çocukları Atlarla Buluşturdu | 02.04.2024
  • Burdur’a Değer Katan Şahsiyetler Sempozyumla Ölümsüzleştirilecek | 19.02.2024
  • Vali Öksüz MAKÜ Diş Hekimliği Fakültesini ve El Dikimi Top Üretim Kursunu Ziyaret Etti | 21.02.2024
  • Öğrencimiz Fatma Gül Avrupa Üçüncüsü Oldu | 21.02.2024
  • MAKÜ’lü Akademisyenin TÜBİTAK Projesi Kabul Edildi | 21.02.2024
  • Öğrenci Topluluk Başkanları MAKÜFEST için Buluştu | 23.02.2024
  • Basın Akademisinin İlk Konuğu M. Ahmet Öcal Oldu | 23.02.2024
  • Geleceğin Siber Güvenlik Uzmanları Sertifikalarını Aldılar | 23.02.2024
  • MAKÜ, GÜNKAF Fuarında | 23.02.2024
  • Rektör Dalgar’dan Milli Takıma Ziyaret | 28.02.2024
  • BM ve MAKÜ İşbirliği | 28.02.2024
  • MAKÜ Kariyer Merkezi'nin Özgün Sistemi Milli Eğitim Bakanlığı Heyetiyle Değerlendirildi | 29.02.2024
  • Basın Akademisinin Konuğu Gazeteci Bünyamin Tokmak Oldu | 29.02.2024
  • MAKÜ Projeleri, Web Summit Katar'da Görücüye Çıktı | 01.03.2024
  • MAKÜ’den Türkiye’de İlk Olacak Bir Uygulama | 05.03.2024
  • Fikir Sofrası’nda Spor Vizyonu Üzerinde Duruldu | 08.03.2024
  • MAKÜ Çavdır MYO’da Sanal Gerçeklik Teknoloji ile Eğitim Veriliyor | 13.03.2024
  • MAKÜ’den Toplumsal Katkı Paneli: Yaşlanan Dünya ve Yalnız Yaşlanan Burdur | 13.03.2024
  • MAKÜ Uluslararası Sıralamalardaki Varlığını Giderek Güçlendiriyor | 17.03.2024
  • Burdur'da 18 Mart Şehitler Günü Anma Programı Düzenlendi | 18.03.2024
  • Turizm Öğrencileri Sektör Liderleriyle Buluştu | 19.03.2024
  • Rektör Dalgar Öğrencilerle İftarda Buluştu | 20.03.2024
  • Baharın Müjdecisi Nevruz’u Kutladık | 21.03.2024
  • MAKÜ Öğrencilerinin TÜBİTAK Başarısı Katlanarak Artıyor | 22.03.2024
  • Milli Mutabakat Metnimiz: İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy Sergisinin Açılışı Gerçekleştirildi | 28.03.2024
  • MAKÜ'de Badminton Bölgesel Lig Heyecanı: 197 Sporcu, 30 Üniversite | 02.04.2024
  • MAKÜ Veteriner Fakültesi Öğrencilerine Uluslararası Fırsatlar Sunuyor | 12.07.2023
  • MAKÜ’lü Bilim İnsanları Prostat Kanserinin Erken Tanısı İçin Biyosensör Geliştiriyor | 17.07.2023
  • Türkiye'de Tasarım Eğitimine Yapay Zekâyı Dahil Eden İlk Fakültelerden Biri MAKÜ’de | 20.07.2023
  • MAKÜ’den Uluslararasılaşma Atağı | 21.07.2023
  • MAKÜ, U15 Kız Milli Hentbol Takımına Ev Sahipliği Yapıyor | 27.07.2023
  • Hayvancılıkta Pilot Üniversitenin Ulusal ve Uluslararası Akreditasyona Sahip Fakültesi: MAKÜ Veteriner Fakültesi | 31.07.2023
  • Türkiye'nin En İyi Tesislerinde Spor Eğitimi Fırsatı: MAKÜ Spor Bilimleri Fakültesi | 02.08.2023
  • MAKÜ’lü Bilim İnsanlarının Çalışmaları Patent Aldı | 02.08.2023
  • Beş Yıldızlı Tesislerde Uygulamalı Eğitim Olanağı: MAKÜ Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu | 04.08.2023
  • MAKÜ'ye “Erasmus KA171” Kapsamında 14 Projede Toplam 65.705 € Hibe Desteği | 09.08.2023
  • MAKÜ Avrupa’nın En Büyük Eğitim Fuarı EAIE 2023'e Katıldı | 28.09.2023
  • Rektör Dalgar 2023-2027 Politikasını Paylaştı | 02.10.2023
  • MAKÜ’de 100. Yıl Spor Şenlikleri Ödül Töreni Düzenlendi | 30.10.2023
  • Cumhuriyetin 100. Yılı Coşkuyla Kutlandı | 30.10.2023
  • MAKÜ’de "KA171 Yeni Dönem Uluslararası Kredi Hareketliliği Projeleri" Toplantısı Yapıldı | 06.11.2023
  • Uluslararası Halosheep Projesi'nin 2. Konsorsiyum Toplantısı MAKÜ'de Gerçekleştirildi | 07.11.2023
  • MAKÜ’nün TÜBİTAK 1001 Projesi İle Küresel Isınmanın Canlılar Üzerindeki Etkileri Araştırılıyor | 07.11.2023
  • MAKÜ Su Altı Topluluğu Antalya Kaş’ta Eğitim Dalışı Gerçekleştirdi | 07.11.2023
  • Rektör Dalgar Filistinli Öğrencileri Ağırladı | 07.11.2023
  • MAKÜ LÖSEV Fayda Topluluğu LÖSEV’e Dikkat Çekti | 08.11.2023
  • Atamızı Saygıyla ve Özlemle Andık | 10.11.2023
  • Rektör Dalgar Yükseköğretimde Uluslararası Görünürlüğün Artırılması Toplantısına Katıldı | 11.11.2023
  • Milli Ağaçlandırma Gününde MAKÜ’de Fidanlar Toprakla Buluştu | 11.11.2023
  • MAKÜ-BAKA Teknokent ve Teknoloji Transfer Ofisi Proje ve Girişimcilik Eğitimleri Verdi | 14.11.2023
  • MAKÜ Eğitim Fakültesi 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde Mezunları ile Buluşuyor | 14.11.2023
  • MAKÜ’den Hayvanlarda Ayak ve Tırnak Hastalıklarına Yenilikçi Jel Çözümü: Verim Kayıpları Önlenecek | 14.11.2023
  • MAKÜ, II. Özbek-Türk Eğitim Forumu’na Katıldı | 15.11.2023
  • Kazakistan Antalya Başkonsolosu Kanafeyev Kazak Öğrencilerle Bir Araya Geldi | 17.11.2023
  • MAKÜ'lü Gastronomi Öğrencilerinden 2 Ayrı Madalya | 20.11.2023
  • MAKÜ’de Kalite Toplantısı Gerçekleştirildi | 24.11.2023
  • MAKÜ Halk Oyunları Ekibi Yine Şampiyon | 26.11.2023
  • MAKÜ’den Toplumsal Kalkınmaya ve Kadın İstihdamına Büyük Destek | 28.11.2023
  • MAKÜ’lü Bilim İnsanlarından Çocuk Gelişimine Yönelik Yenilikçi STEAM Eğitimi Araştırması | 30.11.2023
  • Rektör Dalgar Gastro Antalya 23’den Ödüllerle Dönen Öğrencilerle Buluştu | 01.12.2023
  • XVI. Deney Hayvanları Kullanım Sertifikası Kursu Rekor Katılımla ve Başarıyla Sonuçlandı | 04.12.2023
  • MAKÜ’de Dünya Engelliler Günü Farkındalık Etkinliği Düzenlendi | 05.12.2023
  • Engelli Öğrenciler Üniversitemizde En Değerli Emanetimizdir | 07.12.2023
  • MAKÜ’den Stres Kaygılı Uykusuzluğa Çözüm | 07.12.2023
  • MAKÜ Fizyoterapi Danışmanlık Merkezi Tüm Vatandaşlara Hizmet Verecek | 08.12.2023
  • Yazılım Geliştiricileri ve Öğrenciler GDG DevFest '23 Burdur Konferansında MAKÜ’de Buluştu | 11.12.2023
  • Tekerlekli Araba Yatalak Buzağı Ölümlerine Dur Diyecek | 13.12.2023
  • MAKÜlü Öğrencilerin TÜBİTAK Başarısı | 14.12.2023
  • MAKÜ’lü Öğrencilerden Çevre Bilincine Dikkat Çeken Etkinlik | 14.12.2023
  • MAKÜ Öğrencileri ANSİAD İş Fikri Yarışmasında Birinci Oldu | 18.12.2023
  • MAKÜ Öğrencilerine Siber Vatan Programı Kapsamında Siber Güvenlik ve Yazılım Eğitimi Verildi | 20.12.2023
  • MAKÜ Dünya Sıralamalarında Giderek Yükseliyor! | 20.12.2023
  • MAKÜ Öğrencileri Mutlu Yaşamanın Formülünü Öğreniyorlar | 22.12.2023
  • Adını Gururla Taşıdığımız Mehmet Akif Ersoy 150. Yaşında MAKÜ’de Anılıyor | 22.12.2023
  • Üniversitelerarası Kadınlar Bölgesel Lig Basketbol Müsabakaları Tamamlandı | 25.12.2023
  • Rektör Dalgar, Mehmet Akif Ersoy ve Türk Edebiyatı Merkezi’nin Açılışına Katıldı | 27.12.2023
  • Bal Arısı Yetiştiriciliğinde Standartların Belirlenmesi Çalıştayı Gerçekleştirildi | 28.12.2023
  • Prof. Dr. Tarhan MAKÜ Öğrencileri İle Buluştu | 03.01.2024
  • MAKÜ’lü Akademisyenin TÜBİTAK Projesi Kabul Edildi | 04.01.2024
  • MAKÜ, TÜBİTAK Sıralamalarında 2 Alanda Türkiye 3.'sü, 22 Alanda İse İlkler Arasında | 09.01.2024
  • Rektör Dalgar Gazetecilerle Buluştu | 10.01.2024
  • MAKÜ’de Bilim Şenliği Gerçekleştirildi | 12.01.2024
  • MAKÜ Taş Oda Konağı Yöresel Lezzetlerin Adresi Olacak | 12.01.2024
  • Süt Hayvancılığı Kalkınmasında Pilot Programının İlk Çiftlik Belgelendirmesi Yapıldı | 12.01.2024
  • MAKÜ’de Teknofest 2024 Bilgilendirme Toplantıları Gerçekleştirildi | 15.01.2024
  • Rektör Dalgar’dan Öğrencilere Çorba İkramı | 17.01.2024
  • Rektör Dalgar Yeşilova’da Ziyaretlerde Bulundu | 18.01.2024
  • Her Hafta Bir Etkinlikle MAKÜ Öğrencilerinin Kariyerlerine Yön Veriliyor | 24.01.2024
  • Rektör Dalgar Ağlasun’u Ziyaret Etti | 24.01.2024
  • Aşçılık Bölümü Öğrencileri Final Notlarını Rektör Dalgar ve Ekibinden Aldılar | 25.01.2024
  • MAKÜ’de Fikir Sofrası Dijital Dönüşüm Üzerine Toplandı | 25.01.2024
  • Vali Türker Öksüz Ünipark AVM’de İncelemelerde Bulundu | 25.01.2024
  • MAKÜ Akademisyeninden Uluslararası Proje Başarısı “Hemşire Eğitiminde Oyunlaştırma Yöntemiyle Yenilik” | 02.02.2024
  • MAKÜ Öğrencisi Türkiye Şampiyonu Oldu | 05.02.2024
  • Asrın Felaketi Olarak Anılan 6 Şubat Depremleri, Burdur'da Düzenlenen Törenle Anıldı | 06.02.2024
  • MAKÜ’de Mikroalg Biyokütle Üretim Laboratuvarı Kuruldu | 25.01.2024
  • MAKÜ’lü Akademisyen TRT Müzik Ekranlarında | 26.01.2024
  • MAKÜ Voleybol Takımları Gururlandırdı | 11.02.2024
  • Maküspor ile Moral Yemeği | 08.02.2024
  • Türkiye’de İlk Defa Hayvan Refahı Protokolleri Kitaplaştırıldı | 08.02.2024
  • MAKÜ’den Spor Federasyonlarına Güçlü Tanıtım Atağı | 15.02.2024
  • Sanat Tasarım Fakültesi’nde Polonyalı Ünlü Sanatçının Sergisi Açıldı | 19.02.2024
  • MAKÜ Genel Sekreteri Ali Nihat Gündüzalp Emekli Oldu | 19.02.2024
  • MAKÜ Öğrencilerinin Gözünden; “Filistin’de Çocuk Olmak” | 21.02.2024
  • Hentbol Antrenörleri ve Milli Sporcular Spor Bilimleri Fakültesi Öğrencileri ile Buluştu | 26.02.2024
  • Yapay Zeka Devrimi MAKÜ’de Konuşuldu | 01.03.2024
  • Akdeniz Üniversitesi’nde Bölge Üniversiteleri Rektörler Toplantısı Gerçekleştirildi | 03.03.2024
  • MAKÜ’nün Kampüs Peyzajı Hakkında Önemli Bir Toplantı Gerçekleştirildi | 04.03.2024
  • Adalet Bakanı Tunç İşyurtları Tesisinin Açılışını Gerçekleştirdi | 06.03.2024
  • Türkiye’nin En Zengin Öğrenci Topluluğuna Sahip MAKÜ’de Tanıtım Günleri Yapıldı | 06.03.2024
  • Rektör Dalgar, Atatürk'ün Burdur'a Gelişinin 94. Yıldönümü Törenlerine Katıldı | 07.03.2024
  • Türkiye Şampiyonu, Avrupa 3.sü Öğrencimizden Rektör Dalgar’a Ziyaret | 08.03.2024
  • Eğitim Bilimci Dr. Özgür Bolat’ın Konferansı Büyük İlgi Gördü | 08.03.2024
  • MAKÜ’lü Bilim İnsanlarının Projesi Afrika’daki Kıtlığın Çözümüne Katkı Sağlayacak | 11.03.2024
  • MAKÜ, Burdur’un Refah Haritasını Çıkaracak | 19.03.2024
  • Çavdır Meslek Yüksekokulu’ndan Örnek Toplumsal Katkı Uygulaması | 29.03.2024
  • Rektör Dalgar, Uluslararası Öğrencilerle İftarda Buluştu | 03.04.2024