Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Burdur Gıda Tarım ve Hayvancılık Meslek Yüksekokulu Otel Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü Aşçılık Programı öğrencilerine “Unlu Mamüller ve Tatlılar II” dersi kapsamında teknik gezi düzenlendi.
Öğr. Gör. Muhammed Haykır
tarafından organize edilen gezi kapsamında Antalya OSB’de bulunan turizm ve
otelcilik sektöründe hizmet veren çeşitli işletmeler ziyaret edildi. Geziye
Aşçılık Programı öğretim elemanlarından Öğr. Gör. Mustafa Görücüler ve Öğr.
Gör. Yunus Baygül de katıldı. Gezi kapsamında öğrencilere ilk olarak işletme ve
kullanılan gıda malzemeleri hakkında bilgi verildi.
Daha sonra, ekmek çeşitleri ve
üretimi hakkında bilgi verilerek öğrenciler tarafından uygulamalı olarak ekmek
üretimi yapıldı. Pandispanya ve yaş pasta hakkında önemli noktalar aktarılırken
bir taraftan da öğrencilere yaş pasta yapımı ve sıvama eğitimi verildi.
Öğrenciler kendi pastalarını da
yaptılar ve daha sonra çikolata eğitimine geçildi. Burada öğrencilere
çikolatanın tarihi, çeşitleri ve kullanılırken dikkat edilmesi gereken noktalar
hakkında bilgi verildi. Butik pastacılık üretiminin başlı başına bir sektör
olduğu ve çeşitliliğine vurgu yapıldı. Daha sonra öğrencilere dolgulu çikolata
üretiminin aşamaları gösterildi.
Son olarak dondurmanın tarihi, günümüzdeki önemi ve yapım teknikleri hakkında bilgilendirme yapılarak uygulamalı olarak dondurma üretimi yapıldı ve öğrencilere dondurma ikram edildi.
Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi
İstiklal Yerleşkesi
Değirmenler Mah. Cevat Sayılı Bulvarı No:120/9
15200/BURDUR
+90 248 213 10 00
rektorluk@mehmetakif.edu.tr
© 2018 Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi