MAKÜ’de Biniş Giyme Töreni Gerçekleştirildi

24.10.2019

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nde (MAKÜ) 2019-2020 Eğitim Öğretim yılında akademik aşama kaydederek unvan alan öğretim üyelerinin ‘Biniş Giyme Töreni’ ile akademik teşvikten tam puan alan akademik personelin “Ödül Töreni”, MAKÜ Konferans ve Sergi Salonu’nda gerçekleştirildi.

Törene, Garnizon Komutanı Piyade Albay Cenk Baburşah, Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Burdur Cumhuriyet Başsavcısı Dr. Özkan Gürdoğan, İl Genel Meclisi Başkanı Murat Akbıyık, Yeşilova Belediye Başkanı Mümtaz Şenel, Bucak Belediye Başkanı Emrullah Ünal, MAKÜ yönetimi, akademik ve idari personel katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan tören Prof. Dr. Esra Dalkıran yönetiminde hazırlanan MAKÜ Akademik Oda Orkestrasının konseri ile devam etti.

Törende açılış konuşmasını Rektör Prof. Dr. Adem Korkmaz yaptı. MAKÜ’nün gurur günü olduğunu söyleyen Rektör Korkmaz “Bir gurur gününde daha tekrar bir aradayız. Son 1,5 yılda üniversitemizde akademik yükselme payesini almış üniversitemizin de kadro ihdaslarını almış 23 Profesör, 33 Doçent ve 71 Doktor Öğretim Üyesi bugün binişlerini giyecekler. Akademik teşvik değerlendirmesinde ilk üçe girenlere de ödüllerini vereceğiz. Çalışanları, emek verenleri hatırlamanın, takdir etmenin bu çalışmaların hızlanması ve nitelikli olması bakımından, şehir ile üniversitenin birleşmesi noktasında önemli olduğunu düşünüyorum. 951 akademik personel, 750 idari personel üniversitede gece gündüz çalışmaktadır. 2 bin kişilik dev bir hizmet ordusuyla 2006 yılında kurulmuş veya yeni kurulmuş gibi değil de 15 yaşına gelmiş genç bir üniversite olduğumuzu özellikle ifade ediyorum. Bin öğretim üyesinin şehri değiştireceğini ihva etmiştim. 2020’nin ilk çeyreğinde bini geçeceğimiz açıktır.” ifadelerini kullandı.

Barış Pınarı Harekatı ile ilgili de bilgiler aktaran Rektör Korkmaz; “Şu an ordumuz sınır dışında konuşlanmış durumda. Vatanımızın bölünmez bütünlüğünü korumak için Mehmetçiğimiz eli tetikte bekliyor, bir güvenlik mücadelesi yürütülüyor. Mücadelemizi bilim, ekonomi, sanayi, toplumsal gelişim gibi diğer ayaklarla beslersek gelecekten umutlu olabiliriz diye düşünüyorum. İşte üniversitelerin misyonları da budur. Tüm üniversitelerin sorumlulukları var. MAKÜ de kendine düşen sorumluluğunu özgüvenle yerine getirdiğini belirtmek istiyorum. Bunu sadece motivasyon olarak değil, öğretim üyelerimiz ve idari personelimizin çalışma azmine şahit olan biri olarak görüyorum. MAKÜ’de yaklaşık 35 bin öğrencimiz eğitim görüyor. MAKÜ akademik çalışmalarla Türkiye’de son yıllarda önemli bir ivme elde etmiştir ve bu da artık ulusal düzeylerdeki göstergelere yansımaya devam ediyor. Öğretim görevlilerimiz bölgesel kalkınma odaklı projemiz ile köylerde, okullarda gece gündüz çalışmalarını sürdürüyorlar. Burdur’un tüm köylerini tek tek atlamaksızın eğitim süreçlerine dahil ediyorlar. Akademisyenlerimiz bilimsel çalışmalarına devam ediyorlar. MAKÜ’nün toplumsal sorumluluk akademik ve Ar-Ge anlamında önemli çalışmalar yaptığını söyleyebiliriz. YÖK bir karne yayımladı. 5 ana başlıkta kategorilerde sıralamalar yaptı. 128 Devlet Üniversitesi arasında araştırma geliştirme karnesinde üniversitemiz 2. sırada. Desteklenmiş Ar-Ge nitelikli projede 10. sırada. Uluslararasılaşmada öğrenci ve öğretim hareketliliğinde ise 6. sıradayız. Toplumsal katkıda üniversitemizin projeleri ile 2. sıradayız. Kariyer merkezimiz ile 3. sıradayız. Bütçe dışı fonlar bakımından birinci sırada yer alıyoruz ve bu payda Ar-Ge oldukça başı çekiyor. Bu şeffaf bir karnedir. Her yıl stratejik temalar ve yönelimleri belirlemeye çalışıyoruz. Geleceği tasarlamak açısından bu çok önemli. TÜMA’nın Türkiye’deki üniversitelerdeki memnuniyet sıralamasında ise 2018 yılında tüm kategoride ilk 20’de yer alıyoruz. Kurumsal memnuniyette ise 6. sıradayız. Bu başarıları şuna bağlamak gerekiyor. Akademik bir ekosistem inşa etmek önemlidir. Akademik sistemde akademisyenler burada olmaktan mutluysa o zaman başarılar da birlikte geliyor. Üniversitemizin hassas olduğu diğer bir konu ise akademisyenlerin mutluluğudur ve adil bir yönetim şeklidir. Politik süreçlere dahil olmayı doğru bulmuyoruz, bunun yerine sisteme katkı vermeyi istiyoruz. Bu tablo bizim gurur tablomuz, bölgesinde yaptığı çalışmalarla MAKÜ’nün hem bölgesine hem de ülkesine ve ulusuna anlamlı çıktılar vereceği, üreteceği modellerle de ülke kalkınmasına ciddi katkılar vereceğine inanıyorum. Mücadelemizin her safhada devam ettiğini bilgi ve bilim aşamasının açık ara önde olması gerektiğini biliyoruz. Biz bu ülkede yaşıyoruz ve güçlü olmazsanız yaşam hakkınız olmuyor. Bu bilinçle unvanlarını almış binişlerini giyecek olan öğretim üyelerimizi tekrar kutluyor, başarılarının devamını diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Açılış konuşmasının ardından tören, akademik aşama kaydeden öğretim üyeleri için biniş giyme töreni ile devam etti. Öğretim üyelerine binişleri Rektör Prof. Dr. Adem Korkmaz tarafından giydirildi.

Programda daha sonra Akademik Teşvik Değerlendirmesinde tam puan alan akademik personelin ‘Ödül Töreni’ gerçekleştirildi. Akademik teşvikte tam puan alan öğretim üyelerine ödülleri Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Garnizon Komutanı Piyade Albay Cenk Baburşah, Cumhuriyet Başsavcısı Dr. Özkan Gürdoğan, İl Genel Meclisi Başkanı Murat Akbıyık tarafından verildi.

Ödüllerin ardından tören biniş giyen ve akademik teşvik ödülü alan öğretim üyelerinin hatıra fotoğrafı çekilmesi ve kokteyl ile son buldu.

HABERLER

• “4. Uluslararası Stratejik ve Sosyal Araştırmalar Sempozyumu” MAKÜ’de Gerçekleştirildi | 05.12.2019
  • Mehmet Akif Ersoy Uygulama ve Araştırma Merkezi Danışma Kurulu Toplantısı Yapıldı | 04.12.2019
  • MAKÜ’de MYO Müdürleri ile Akademik Birim Karneleri Toplantısı Yapıldı | 04.12.2019