MAKÜ’de Uluslararası Afet Zararlarını Azaltma Günü Etkinlikleri Düzenlendi

25.10.2019

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi tarafından “Acil Yardım ve Afet Yöneticileri Günü” ve “Uluslararası Afet Zararlarını Azaltma Günü” etkinlikleri düzenlendi.

Birleşmiş Milletlere üye ülkeler tarafından 13 Ekim Uluslararası Afet Zararlarının Azaltılması Gününde her yıl düzenli olarak birtakım etkinlikler düzenlenirken, Burdur’da konu hakkında Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi tarafından da etkinlikler düzenlendi.

Konu ile ilgili açıklama yapan Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zafer Özyıldız, “Her yıl doğal afetler ciddi boyutlarda can kaybına neden olmakta, kalkınmayı engellemekte ya da önemli ölçüde zarar vermektedir. İlimizin coğrafi konumu nedeni ile afetlere yatkınlığı düşünüldüğünde afetlerde zarar ve risk azaltılması çalışmalarına üniversite olarak öncü olmak birincil görevimizdir.” ifadelerine yer verdi.

Konu hakkında farkındalık yaratmak amacıyla Sağlık Bilimleri Fakültesi Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölümü Öğrencileri, İstiklal Yerleşkesinde temsili çadır kent kurarak, yüksek açılı yaralı tahliye tatbikatı yaptılar.

Uluslararası Afet Zararlarını Azaltma Günü etkinlikleri kapsamında ‘Afetlerde Zarar Azaltma’ temasıyla panel de düzenlendi. Panelde Antalya İl Sağlık Müdürlüğünden Afet Birimi Uzmanı Erhan Bayraktar ile Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) Operasyon Sorumlusu Deniz Feyyaz Sarıgöl, afetlere karşı acil sağlık hizmetlerinde yapılan hazırlıklar hakkında bilgiler verdiler. Burdur İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü bünyesinde Şube Müdürü olarak görev yapan Ömer Gün ve Ali Gökhan Toklu, AFAD’ın zarar azaltma, planlama, müdahale ve sivil savunma faaliyetlerini interaktif olarak dinleyicilere aktardılar. Burdur Belediyesi İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı Burak Akyol ise Acil Yardım ve Afet Yöneticiliği mesleğinin havalimanı ve uçak güvenliğindeki önemine vurgu yaptı.

Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Murat Kuş da ailelerde, okullarda, üniversitelerde risk haritası egzersizlerinin yapılması gerektiğini, gençlerin yaşadıkları toplumun afetlere hazırlanma sürecine katkıda bulunabileceğini belirterek Acil Yardım ve Afet Yöneticileri Gününü kutladı.

• Vali Ali Arslantaş’tan MAKÜ’ye Ziyaret | 07.07.2020
  • Rektör Korkmaz AGRO TV’nin Canlı Yayın Konuğu oldu | 09.07.2020
  • İyi Sürüye Sahip Yetiştiriciler Belgelendirildi | 03.07.2020
  • "Spor ARGEM" Performans Ölçümlerine Başladı | 18.06.2020