Maküspor: 1 Manavgat Belediyespor: 2

04.11.2019

Spor Toto Bölgesel Amatör Lig’in 7. Haftasında Burdur Maküspor ve Manavgat Belediyespor karşı karşıya geldi. Burdur Gazi Atatürk Stadyumu’nda oynanan müsabakada gülen taraf 2-1’lik skorla Manavgat Belediyespor oldu.

Burdur Maküspor , Teknik Direktör Dr. Sezgin Korkmaz ve Emre Uysal yönetiminde; Rıdvan Kaplan, Deniz Atik, Akın Aykın, Ensar Karakulakoğlu, Hanefi Karahanlı, Burak Köse, Emin İnce, Cengizhan Yılmaz, Aşkın Çetin, Alişan Şimşek ve Salih Yaman’dan oluşan ilk 11 ile çıktı.

Karşılaşmayı Muğla Bölgesi hakemlerinden Anıl Furkan Liman,  Ali Cem Zorbay ve Mehmet Ayberk İbiş triosu yönetti.

Bölgesel Amatör Lig’de lider konumda bulunan Manavgat Belediyespor karşılaşmaya baskılı başladı. 10. dakikadan itibaren oyunu dengelemeyi başaran Maküspor, 18. dakikada gelen Manavgat Belediyespor’un golüne engel olamadı ve geriye düştü. İlk yarının sonuna kadar geliştirdiği ataklardan sonuç alamayan Maküspor soyunma odasına 1-0 mağlup girdi.

İkinci yarıya iyi başlayan Maküspor, savunma güvenliğini ikinci plana atarak etkili ataklar geliştirmesine karşın bunu skora taşıyamadı. Nadir gelişen Manavgat Belediyespor ataklarında dakikalar 78’i gösterirken konuk ekip gol bularak durumu 2-0’a getirdi.

2-0’dan sonra da ataklarına devam eden ev sahibi ekip dakika 85’te Emin İnce’nin ayağından bulduğu golle durumu 2-1 yaptı. Maküspor, oyunun son bölümünde beraberlik adına rakip kaleye yüklense de aradığı golü bulamadı ve maç konuk ekibin 2-1’lik üstünlüğü ile noktalandı.

Burdur halkının, akademik ve idari personel ile öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği maçı Maküspor Kulüp Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Kılınç, Türkiye Futbol Federasyonu Antalya Bölge Temsilcisi Ahmet Köksalan, Burdur ASKF Başkanı Nuri Yıldırım da izledi.

Maç sonunda bir açıklama yapan Maküspor Kulüp Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Kılınç; “Bugün grubun namağlup lideri ve en az gol yiyen takımı ile karşılaştık. Haftalardır oynadığımız güzel futbolun karşılığını bir türlü alamıyoruz. Ligin yeni takımı olmamıza, tecrübesizliğimize rağmen başa baş bir mücadele ortaya koyduk. Skor olarak evet memnun değiliz ama futbolcularımın her zamanki gibi onurlu mücadeleleri takdire şayandır. Hiçbir mazeretin arkasına sığınmıyoruz, zira futbol netice oyundur. Güzel futbola puan verilmiyor. Ancak yeni bir takım olarak lige kattığımız heyecan, her hafta üzerine koyarak daha da güzelleştirdiğimiz oyun anlayışımız, ilerisi için umut veriyor. Fikstür dezavantajı ile sıkıntılı bir süreçten geçiyoruz. Elbette bu şekilde devam etmeyecek. Lige ısındıkça hak ettiğimiz sonuçları da alıp Burdur’umuzu en iyi şekilde temsil edeceğiz.

Puan cetvelinde şimdilik istemediğimiz bir yerde olabiliriz ama gençlere en fazla süre veren takım ve en centilmen takım olma hüviyetini koruyoruz. Zaten bizim istediğimiz de budur. Asımın nesline de Ata’mızın istediği sporcu karakterine de yakışan bir takımız.” dedi.

Maç içerisinde ve sonrasında maçın orta hakemi Anıl Furkan Liman’a, yardımcıları Ali Cem Zorbay ve Mehmet Ayberk İbiş’e taraftarlar yoğun tepki gösterdi.

• Vali Ali Arslantaş’tan MAKÜ’ye Ziyaret | 07.07.2020
  • Rektör Korkmaz AGRO TV’nin Canlı Yayın Konuğu oldu | 09.07.2020
  • İyi Sürüye Sahip Yetiştiriciler Belgelendirildi | 03.07.2020
  • "Spor ARGEM" Performans Ölçümlerine Başladı | 18.06.2020