MAKÜ 'Türkiye Spor Turizmi Çalıştayı'na Katıldı

18.11.2019

Gençlik ve Spor Bakanlığı Uluslararası Organizasyonlar ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 'Türkiye Spor Turizmi Çalıştayı' Antalya'da gerçekleştirildi.

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nin de stant açtığı çalıştayın ilk günkü açılış programına Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Hamza Yerlikaya, Gençlik ve Spor Bakanlığı Uluslararası Organizasyonlar ve Dış İlişkiler Genel Müdürü Ahmet Temurci, Antalya Vali Yardımcısı Nurettin Ateş, Bakanlık yetkilileri, il müdürleri, MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz, Rektör Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Kılınç katıldı.

Programın açılışında konuşan Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Hamza Yerlikaya, sporun sadece spor yapmak olmadığını, en büyük özelliklerinden birinin din, dil, ırk ve millet farkı gözetmeksizin birleştirici, toparlayıcı ve kardeşliği oluşturan bir güç olması olduğunu söyledi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Uluslararası Organizasyonlar ve Dış İlişkiler Genel Müdürü Ahmet Temurci ise "Spor turizminin mevcut durumunun değerlendirilmesi ve geleceğine yönelik ulusal bir spor turizmi politikasına ilişkin görüş ve düşünceleri bu çalıştayda ele alacak ve stratejileri ortaya koymaya çalışacağız. Spor ve turizmden bahsettiğimizde, karşımızda devasa bir sektör var. Turizm sektörü, dünyada olduğu gibi, Türkiye'de de en hızlı büyüyen, yarattığı katma değer, istihdam ve döviz geliri itibarıyla ülke ekonomisinin gelişmesini sağlayan öncü bir sektör." diye konuştu.

Bakan Kasapoğlu’ndan MAKÜ Standına Özel İlgi

Türkiye Spor Turizmi Çalıştayı'nın kapanış oturumuna katılan Gençlik ve Spor Bakanı Dr. M. Muharrem Kasapoğlu, çalıştay için hazırlanan stantları gezdi. MAKÜ standına özel ilgi gösteren Bakan Kasapoğlu’na Rektör Prof. Dr. Korkmaz, Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleri ile Bakan Kasapoğlu’nun yakın ilgisi ve desteği sayesinde hayata geçirilen MAKÜ Spor Kompleksi, Spor Toto MAKÜ Stadyumu, Lavanta Tepesi Hoteli ve kaybolmaya yüz tutmuş meslekler arasında bulunan, ülkemizin her yıl milyonlarca döviz harcadığı ”El Dikimi Futbol Topları” hakkında bilgiler aktardı. Daha sonra Bakan Kasapoğlu, Vali Karaloğlu ve bürokratlar dikilen topları inceledi.

Bakan Kasapoğlu çalıştayda yaptığı konuşmasında spor turizminin ülke adına son derece stratejik öneme sahip bir faaliyet alanı olduğunu dile getirdi.

Spor turizminin hem bölgesel hem de küresel hedefler bakımından çok önemli fırsatlar sunduğunu aktaran Kasapoğlu, bu fırsatları imkana dönüştürmek için hedeflerini, anlamlı ve bütüncül yeni bir plan çerçevesinde daha ileri seviyelere taşımak istediklerini bildirdi.

Kasapoğlu, Türkiye'nin ne kadar avantajlı bir konuma ne kadar zengin bir potansiyele sahip olduğunu bildiklerini vurgulayarak, yalnızca sayısal anlamda değil, aynı zamanda nitelik açısından çok kaliteli tesislerin bulunduğunu, dünyanın en iyi, en teknik ve altyapı bakımından en etkili spor tesislerine sahip ülkelerinden biri olduğunu söyledi.

Bakan Kasapoğlu, hayata geçirdikleri spor tesisi projeleri sonucunda hem pek çok branşta önemli spor etkinliklerinden hazırlık kampları ve hazırlık turnuvalarına kadar birçok organizasyonu en mükemmel şekilde gerçekleştirmenin hem de Türkiye'nin meşhur konukseverliğini sunmanın haklı gururunu yaşadıklarını aktardı.

Üç gün süren, alanında uzman 150’den fazla katılımcının yer aldığı Türkiye Spor Turizmi Çalıştayında, “Spor Turizminde Çevre, Planlama ve Tesisleşme” komisyonuna katılım sağlayan Rektör Prof. Dr. Adem Korkmaz MAKÜ’nün spor projesinde sahip olduğu bilgileri ve tecrübelerini paylaştı ve Katılım Belgesini Bakan Dr. M. Muharrem Kasapoğlu’nun elinden aldı

• Vali Ali Arslantaş’tan MAKÜ’ye Ziyaret | 07.07.2020
  • Rektör Korkmaz AGRO TV’nin Canlı Yayın Konuğu oldu | 09.07.2020
  • İyi Sürüye Sahip Yetiştiriciler Belgelendirildi | 03.07.2020